Aus käsitööleib, mis tehtud juuretisega

Sisuturundus
Käsitööleib täisterarukkijahust. | Ühinenud Ajakirjad

Leib nagu muiste vanaema maal tegi. Just täpselt nii maitsebki Kala&Leib kästööleib, mis ei sisalda nisu ega pärmi. Seda on ka kohe ehtsast ja puhtast maitsest tunda. Tõeline pai kõhule. Kõik testijad olid nõus seda leiba ostma.

Mida arvasid testijad ausast rukkileivast?

* Mina olen üldse musta leiav austaja. Selles leivas on tunda hästi täidlast maitset. Kui pikemalt mäluda, siis tuleb kenasti esile magus varjund. Hea oleks leivaviilu süüa paksu võiga, kuhu roosat soola peale raputada. Varasuvine maius on see, kui lisada saab mõne värske rohelise sibula varre. Kindlasti ostaksin seda leiba.

* Hästi tihke ja mõnusalt nätske. Toitev – võiga täiesti omaette toidukorra eest. Nälja kustutamiseks võiks tööl lauasahtlis olle paar viilu. Siis ei haara käsi kohe kommi järele.

* Mina ei ole üldse leiva sööja. Terve pere sööb meil ainult saia. Leib tavaliselt tekitab maos kõrvetisi. Pärast selle leiva söömist tundsin enda väga hästi. Kõht valutama ei hakanud. Leib oli pigem hapukas ja magus, mitte soolane. Hästi värske ja pehme. Kindlasti proovin seda või ja värske kurgiga. Saia häda on see, et värske kurgi ja õrna soolaga kuidagi ei sobi see kokku.

* Ausa maitsega kodune leib. Mõnusalt hapukas-magus. Leib on õhuline ja mõnusalt pehme. Kohe on tunda, et tegemist on juuretise leivaga - ei aja kõhtu punni ja ei tekita gaase nagu seda teeb pärmi sisaldav leib.

* Hea must leib, sobib iga toidu puhul täienduseks. Mina tahaks sisse saada seemneid või veel parem rosinaid. Rosinaleib oleks minu kindel lemmik. Veel mulle meeldib, kui leiva sees oleks puuviljad nagu ploomid ja aprikoos. Kindlasti tasub seda varianti tootjal katsetada. Põhi on ju niivõrd hea.

* Seda leiba süües tahaks juurde kõrvale mõnusat õlut. See leib sobib imehästi kiluga. Kui teha munavõid ja peale panna vürtsikilu, mmm...kui mõnus.

* Leib oli super võiga. Kindlasti sama hea ka ürdivõiga. Juba ootan, millal saan karulauguga teha ürdivõid ja paksul sellele leivale määrida. Poest ostan seda leiba igaljuhul, juba sellepärast, et on tehtud rukki-täisterajahust. Nisujahust leiba ei söö.

* See leib on väga toitev. Sööd viilu ära ja kõht ongi täis. Maitse on muidugi suurepärane. Kõik on paigas: nii magusus, hapukus, pehmus. Värske rukkileib on alati väga hea maitsega! Minule meeldib leib juustuga.

* Hästi õnnestunud leib. See leib sobib prae või supi kõrvale, kuid ka niisama söömiseks. Sellele leivale tahaks kohe suitsusinki peale panna, siis oleks kõik tip-top! Nagu päriselt vanasti maal.
 

* Minu lapse lemmikleib! On nõus seda sööma võiga, ilma võita – ainult anna kätte. Küsis järgmisel päeval veel. Ootan väga selle leiva jõudmist Tallinna toidupoodidesse. Mida varem, seda parem.


Käsitööleiba saab praegu osta:

Pärnu Turg
Pärnu Keskuse Taluturg
Pärnu Suurejõe Selver
Pärnu Ülejõe Selver

Lähemalt saad lugeda SIIT!

Sarnased artiklid