Ahvatlevad minikoogid, mis võivad laualt sekunditega kaduda

kodus.ee
Dumle juustukoogid. | Arhiiv

Nädalavahetusel murrad pead, mida saabuvatele külalistele küll pakkuda? Kui just väga suur koogiküpsetaja ei ole, siis väikeste vormikookide ehk muffinite valmistamine ei tohiks kellegil üle jõu käia. Lisaks on need imelised maiused söögilaualt alati kiired kaduma, eriti kui mainida külalistele kahte olulist märksõna nagu toorjuust ja suussulav iiris. Seda silmas pidades tuleks koogikesi igaks juhuks piisava varuga valmistada.

Vaja läheb:

200 ml purustatud Domino küpsiseid
1½ spl sulatatud võid
200 g toorjuustu
50 ml küpsetusjuustu, 15% rasva
50 ml suhkrut
½ tl vanillsuhkrut
1 muna
50 g soolapähkleid
10 muffinivormi
peotäis Dumle komme

 

Valmistamine:

Kuumuta ahi 175 °C-ni. Purusta küpsised, lisage või ja segage need omavahel. Jaota küpsisesegu kümnesse vormi ja eelküpsetage viis minutit. Tõsta need ahjust välja jahtuma ja valmista jahtumise ajal täidis.

Sega toorjuust miksri abil ühtlaseks massiks. Lisa küpsetusjuust ja suhkur ning segage veel paar minutit. Lisa vanillsuhkur ja muna ning segage tainast hoogsalt, kuni see muutub ühtlaseks massiks.
Lisa täidisele tükeldatud kommid ja pähklid. Jäta mõned neist kaunistamiseks alles.

Vala segu vormidesse ja asetage ahju. Küpseta ahju keskosas umbes 18 minutit. Lülita ahi välja ning jätke ahju uks pisut praokile. Lase juustukookidel veel viis minutit küpseda.
Võta koogid ahjust välja jahtuma.
Aseta koogid vähemalt neljaks tunniks külmikusse. Enne serveerimist kaunista neid tükeldatud Dumle kommide ja soolapähklitega.

Sarnased artiklid