2018. aasta kevadmoe värvitrendid interjööris. Kevad tuleb värske ja ergas

Sisuturundus
Selleks kevad-suveks juba jätkub võimalusi ja ideid oma interjööri värskendada. | Tootja

Nagu igal aastal, nii ka sellel nimetab Pantone hooaja juhtivad värvid.  2018. aasta  kevad tuleb kindlasti värviline ja ergas.


 

Värvipaletti ilmuvad rammusad meeleolukad värvid, mida on lihtne sobitada interjööri klassikaks saanud maavärvide ja pastelsete värvitoonidega.  Kuidas trende sobitada oma kodu interjööriga, sellest räägib lähemalt Balti riikide veebipoodide võrgu Haldja Kodu juht Svajūnė Vainauskienė.

Rammus kollane. | Tootja

„Vaevu oli jõudnud kätte uus aasta, kui  meedias hakati kõva häälega diskuteerima 2018. aasta  moevärvi üle, milleks on ultraviolett. Seejuures unustati, et peale selle nomineeris Pantone veel terve hulga teisi, mitte vähem väljendusrikkaid värve.
Selle aasta kevadel-suvel juhivad nii poodiumil kui ka interjööris paljud rammusad värvid, seepärast julgustan koos kevadega laskma sisse ka peotäie värvilisi detaile, mis ainult ei elusta, vaid värskendavad kodu atmosfääri peale talve“.  

Tume burgundia. | Tootja

Nagu räägib  Vainauskienė, juhivad sel kevadel nii rammus kollane (meadowlark), erkpunane (cherry tomato), taevasinine (little boy blue), tume burgundia (chili oil), ookeaniroheline (arcadia), ultraviolett, purpurroosa, õrn virsik (blooming dahlia), must šokolaad (empedator), pastelne purpur (almost mauve), ere purpur (spring crocus), roheline sidrun (lime punch). 

Ere purpur. | Tootja

„Kõige lihtsam on tuua uusi värve magamisruumi. Värviline, mänguline või vastupidi – ühevärviline, rahulikes toonides voodipesu annab toale kevadise mängulisuse. Saab valida õrna pehme ja  läikiva satäänkanga või vastupidi - mati ja „jämedama“ linase kanga, mis annab magamistoale hubasust ja kontrastsust. Oluline on seejuures valida 100% naturaalne kangas, et lisaks kaunile väljanägemisele oleks uni kvaliteetne ja mugav.  Lina või naturaalsest puuvillast satään on suurepärane valik veel ka seepärast, et neil on jahutavad omadused. Soojematel suveöödel pole liiga palav magada“,  räägib Haldja Kodu juht.

Ookeaniroheline. | Tootja

Vainauskienė sõnul võib magamistoa kummutile pandud õitsvatest tulpidest, nartsissidest või krookustest saada stiilne värviaktsent ning see rõõmustab ka ärkaja silmi igal hommikul. Pastelsetes toonides pleed teenib veel ka jahedatel kevadõhtutel, tuba näeb aga välja hubane ja soe.
Selle aasta kevadvärve on lihtne omavahel sobitada, nendega on kerge eksperimenteerida, dekoreerides külalistetuba või kööki – need on elavad. Piisab, kui panete tuppa uue stiilse raami, vaasi, tugitooli juurde hubase puhvi või viskate diivanile värvilisi dekoratiivpatju ning väsinud interjöör ärkab hetkega ellu.

Taevasinine. | Tootja

„Praegu moodsates maavärvides või valget värvi interjööre on kõige lihtsam dekoreerida. Kes armastab värvide mängu, võib valida isegi mitu omavahel sobivat värvi  – värsked kevadised kombinatsioonid tulevad näiteks ookeanirohelise, sidrunirohelise  ja rammusa kollase, samuti erkpunase, ultravioleti ja purpuri  sobitamisel“, jagab soovitusi veebipoe Haldja Kodu juht.

Purpurroosa. | Tootja

Vainauskienė sõnul ei pea kodus alati tegema kardinaalseid muudatusi, piisab olemasoleva mööbli ja detailide  ümberpaigutamisest, interjööri liiga koormavate detailide kappi panemisest või kinkimisest neile, kel neid vaja võib minna.
On ju kevad eriline aeg, mil tahaks peale talve puhuda ära kogu tolmu,  vahetada värve erksamate ja elavamate vastu, organiseerida ümber kodu, tõsta ümber mööbel, värvida midagi üle või uuendada. Praegused värvitrendid on tänuväärsed just seepärast, et neid on omavahel lihtne kombineerida  ja võimaldavad lihtsamalt ning julgemalt eksperimenteerida.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid